Bezienswaardigheden

Willemstad

Deze historische hoofdstad van Curaçao is levendig, kleurrijk en bezit interessante cultuurhistorische bezienswaardigheden. Willemstad bestaat uit de wijken Punda, Otrabanda, Pietermaai en Scharloo. Alle vier stadswijken hebben hun eigen historische en rijke culturele omgeving. Punda en Otrabanda liggen aan weerszijden van de Sint Annabaai en zijn met elkaar verbonden door de karakteristieke Koningin Emmabrug (de pontjesbrug). In 1997 is Willemstad op Lijst van Werelderfgoederen van UNESCO geplaatst.

Musea op Curaçao

Het Joods Cultureel-historisch Museum

Midden in hartje Willemstad bevindt het Joods Cultureel-historisch Museum dat onderdeel is van de Mikvé Israël-Emanuel synagoge. In het museum vind je een verzameling van voorwerpen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de joodse cultuur op het eiland. Breng daarna ook een bezoek aan de Mikvé Israël-Emanuel synagoge. Deze synagoge, de oudste van het westelijk halfrond, is van binnen sfeervol en straalt een bijzondere rust uit. Door de zorgvuldige restauratie zijn er veel authentieke elementen te bewonderen.

Maritiem Museum

Curaçao kent een rijke maritieme geschiedenis en je kunt het beleven in dit museum. Deze geschiedenis wordt verteld door middel van oude landkaarten, schilderijen, tekeningen, foto’s, gebruiksvoorwerpen en scheepsmodellen. Via mediapresentaties kan je tevens een beeld krijgen van de ontdekkingsreizen vanuit Europa, de slavenhandel, de Nederlandse koopvaardij en interessante maritieme gebeurtenissen.

Curaçaos Museum

Dit museum heeft een boeiende en veelzijdige verzameling. Je treft een verzameling van Curaçaose kunst, fraaie archeologische artefacten, indrukwekkende afbeeldingen en schilderijen, maar ook antieke meubelen en inrichtingen die inzicht geven in het leven van vroeger op Curaçao. Je kunt met eigen ogen zien hoe de Curaçaose interieurs door de eeuwen heen zijn veranderd. Verder is het zeer de moeite waard om een wandeling te maken door de museumtuin. De tuin is een bezienswaardigheid op zich.

Museum Kura Hulanda

Dit antropologische museum dat gevestigd is in Otrabanda, is grotendeels gewijd aan de geschiedenis van de slavenhandel. Het museum vertelt met interessante gebruiksvoorwerpen en illustraties, hoe en uit welke Afrikaanse landen de slaven vandaan zijn gehaald. Het museum herbergt tevens een indrukwekkende collectie Afrikaanse kunst en gebruiksvoorwerpen. 

Landhuizen

Op Curaçao zie je verspreid over het eiland diverse landhuizen. Het zijn voormalige plantagehuizen die destijds door hun hoge ligging, uitzicht boden op de plantages en de lagergelegen slavenhutjes (kunuku huizen). De landhuizen zijn belangrijke architectonische en cultuurhistorische erfgoederen van Curaçao. Een groot deel van deze landhuizen zijn volledig gerestaureerd en afhankelijk van de eigenaar en bestemming, toegankelijk gemaakt voor publiek. De volgende landhuizen zijn zeker een bezoekje waard om te bezichtigen: Landhuis Daniël, Landhuis Ascension, Landhuis Dokterstuin, Landhuis Knip, Landhuis Brakkeput Mei Mei, Landhuis Chobolobo, Landhuis Santa Martha, Landhuis Zeelandia en Landhuis Jan Kok.

Christoffelpark

Het Nationaal Park Christoffel is ongeveer 2000 hectare groot en beslaat een groot deel van de noordwestelijke kop van Curaçao. Het park herbergt drie voormalige plantages, unieke flora en fauna, mooie heuvelachtige omgeving, een schildpadden baai en grotten met oude rotstekeningen van indianen. De diverse bezienswaardigheden zijn bereikbaar via auto- en wandelroutes door het park.
In het heuvelachtige gedeelte van het park bevindt de hoogste berg van Curaçao, de Christoffelberg. De klim naar de top van 375 meter hoog is heel goed te doen zonder enige klimervaring of goede conditie. Alleen de laatste meters moet er zwaar geklommen worden. Eenmaal op de top biedt de Christoffelberg een geweldig uitzicht  op het eiland.

Nashional Shete Boka

Langs de Curaçaose noordkust kan je de woeste kracht van de zee persoonlijk ervaren. Onder invloed van de noordoost passaat beukt hier de Caraïbische zee onophoudelijk tegen de rotsen van de noordkust. Breng als eerste een bezoek aan Boka Tabla. Wat je in deze diepe grot het meeste angst zal inboezemen, is het gevoel dat naarmate je dichtbij de zee komt, deze steeds gewelddadiger lijkt. 

Grotten van Hato

Laat je rondleiden door deze bijzondere grotten voorzien van diverse kamers, eigen mystieke verhalen, prachtige druipsteenvormen, ondergrondse waterpartijen en oude rotstekeningen van indianen. Onder begeleiding van een gids kan je elk heel uur deze grotten bezoeken.

Struisvogel Farm

Maak een leuke tour bij de struisvogel farm op Curaçao en kom erachter dat struisvogels heus niet dom zijn zoals menigeen ons doen geloven. Struisvogels hebben alleen een zeer kort geheugen en dat zorg voor veel hilariteit tijdens de tour. Tijdens de tour kan je deze fascinerende vogels van dichtbij bekijken, ze uit de hand voeren en ook nog op rijden. Tijdens de tour vertelt de gids op een nogal komische manier hoe ‘slim’ struisvogels eigenlijk zijn. Elk heel uur vertrekt een Safari truck voor een bijzondere rondleiding.

Curaçao Sea Aquarium

Het Curaçao Sea Aquarium is een groot attractiepark ten oosten van Willemstad. Oorspronkelijk bestond het park uit overdekte hallen met daarin ingebouwde aquaria met diverse vis- en koraalsoorten uit de Caraïbische zee. Tegenwoordig is het park uitgebreid met andere zeedieren, flamingo’s, natuurlijke lagunes, een theater en een kleine schelpenmuseum. Tevens organiseert het park interactieve leerprogramma’s voor kinderen en leuke attracties voor bezoekers. Je kan tegenwoordig zwemmen met dolfijnen, maar ook snorkelen en duiken met haaien, zeeschildpadden en pijlstaartroggen. Er zijn ook diverse shows met dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen te bewonderen.

La Aldea Curaçao

La Aldea Curaçao neem je mee naar een reis door de regenwouden van Zuid-Amerika. Tijdens de tour krijg je een idee van hoe de regenwouden eruit zien en zie je exotische dieren als slangen, spinnen, hagedissen, apen en hele mooie tropische vogels. Daarnaast leer je over de Maya, Azteken, Inca en Arawak culturen en leer je hoe deze de taal en de cultuur op de Caribische eilanden hebben beïnvloed. De mooie sculpturen, schilderijen en muurbeschilderingen maken de tour helemaal compleet.

Klein Curaçao

Op 25 kilometer ten zuidoosten van Curaçao ligt Klein Curaçao. Op het eiland tref je een aantal vissershutjes en een 20 meter hoge vuurtoren. Verder is het heerlijk rustig en kan je op relaxe wijze genieten van de prachtige zandstranden en de schitterende koraalriffen. Touroperators en duikscholen organiseren regelmatig snorkel- en duiktrips ernaar toe.

<a href=”https://ds1.nl/c/?si=729&amp;li=1364570&amp;wi=74582&amp;ws=” rel=”sponsored” target=”_blank”><img src=”https://static-dscn.net/729/1364570/?wi=74582&amp;ws=” alt=”” style=”max-width:100%; height:auto; border:none;” /></a>