Praktische informatie Curaçao

Corona-maatregelen op Curaçao

Er is op dit moment geen COVID-test nodig voordat je naar Curaçao reist. Reizen naar Curaçao is dus mogelijk, maar raadpleegt altijd eerst het reisadvies voor Curaçao op de site Nederlandwereldwijd. Ook verstandig om je reisverzekering te checken. Bekijk eerst de polisvoorwaarden om zeker te zijn dat de reisverzekering voldoende dekking biedt voor medische kosten in het buitenland. Ook voor eventuele extra kosten die te maken hebben met COVID-19, mocht je tijdens je verblijf in quarantaine moeten of ziek worden en je extra verblijfkosten moet maken. 

Reisdocumenten

Toeristen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben voldoende aan een geldige paspoort en retourticket. Nederlandse toeristen kunnen maximaal zes maanden op het eiland verblijven. Wil je langer op het eiland verblijven, dan dien je een verblijfsvergunning aan te vragen bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen. Nationaliteiten die voorkomen op de lijst van visumplichtige landen hebben een visum nodig. 

Alle internationale bezoekers zijn verplicht om voor vertrek de digitale immigratiekaart (DI-kaart) online in te vullen. De Digitale Immigratiekaart is een verplichte kaart voor alle buitenlandse reizigers om immigratie op Curaçao in te klaren. Bezoek: dicardcuracao.com

Vliegen naar Curaçao

De vliegtijd naar Curaçao vanaf Schiphol is ongeveer 9 uur. De vliegmaatschappijen die op Curaçao vliegen zijn KLM, TUI en Corendon. Je hoeft je niet te beperken tot deze drie maatschappijen, want er zijn tal van touroperators die aantrekkelijke vliegvakanties en reizen aanbieden naar Curaçao. Vliegen vanaf Schiphol is misschien sneller, maar soms is vliegen vanuit Duitsland of Brussel een stuk goedkoper. De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin vliegt vanuit Düsseldorf rechtstreeks naar Curaçao. Verder kan je overwegen naar Curaçao te vliegen via Miami of Orlando. Je vliegt dan met een tussenlanding of met een overstap naar Curaçao voor een gunstige prijs.

Terugvlucht

Op Curaçao moet je bij vertrek luchthavenbelasting betalen. Deze  vertrekbelasting (Departure tax) is 39 US Dollar per persoon voor Internationale bestemmingen. Vaak zit dit in de prijs van de ticket inbegrepen. Kijk voor de zekerheid op je vliegticket.

Beste tijd om te reizen naar Curaçao

Naar Curaçao kan je het hele jaar door reizen. Tussen oktober en januari valt gemiddeld meer regen dan de overige maanden. Wat tijdverschil betreft is ten opzichte van West-Europa van oktober tot april vijf uur vroeger. Van begin april tot eind september is het in verband met de zomertijd in West Europa zes uur vroeger. Doordat Curaçao vlakbij de evenaar ligt gaat de zon iedere dag rond  zes uur op en omstreeks half zeven weer onder.

Gezondheid op Curaçao

Op Curaçao komen geen tropische ziektes voor. Vaccinaties zijn daarom ook niet nodig. Wel is het raadzaam om goede maatregelen te nemen tegen muggen. Vooral in het regenseizoen zijn er veel muggen op het eiland.
Het leidingwater op Curaçao is van uitstekende kwaliteit. Het geproduceerde drinkwater wordt gemaakt van gedistilleerd zeewater en voldoet aan de normen van de World Health Organization.

Veiligheid op Curaçao

Curaçao is over het algemeen veilig. Een aanzienlijk aandeel van de zware criminaliteit  bestaat uit afrekeningen in het criminele circuit door onderlinge mislukte drugsdeals. Als toerist heb je hier geen last van. Kleine criminaliteit zoals berovingen en vandalisme moet je proberen te voorkomen. Net als in alle landen moet je dus waakzaam blijven op je  persoonlijke spullen en beter niet rondlopen op verlaten plaatsen.

Geldzaken

De munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse gulden (Naf). Deze munt is gekoppeld aan de US dollar. Houd de koersen dus goed in de gaten. De US dollar is een algemeen geaccepteerde munt op het eiland. Veel Amerikaanse toeristen nemen dan ook niet de moeite om te wisselen en betalen liever met de US dollar. Ook de euro wordt inmiddels steeds meer geaccepteerd. In vrijwel alle winkels, restaurants en hotels kan je ook betalen met de bekende creditcards.Tevens zijn er op het eiland voldoende geldautomaten aanwezig waar je met je  creditcard of pinpas Antilliaanse guldens of US dollars kunt pinnen. Het beste is om niet van te voren geld te wisselen. Dit kan je beter op het eiland doen, omdat de koers veel gunstiger is.

Bellen & Internetten

Je kan zonder problemen mobiel bellen op Curaçao. Voor de laatste tarieven en mogelijkheden kan je het beste de site raadplegen van je eigen provider. Internetten is bijna overal mogelijk. De meeste hotels, cafés en restaurants bieden gratis Wi-Fi. Ook in het centrum van Willemstad is gratis Wi-Fi aanwezig. Houdt er rekening mee dat de verbinding niet overal even snel is.

Feestdagen & Events