Stranden op Curaçao

Playa Kalki

Vlak onder Kura Hulanda Lodge vind je dit kleine strand tussen de kalkstenen rotsen. Playa Kalki heeft weinig faciliteiten, maar de locatie is een van de mooiste snorkel- en duiklocaties op Curaçao. In het kristal heldere water zie je paddenstoelvormige koraalformaties die je nergens aan zult treffen. Ook het aantal vissoorten is hier zeer gevarieerd en kleurrijk. Vanaf de parkeerplaats kan je afdalen naar het strand via een steile trap. De toegang tot het strand is gratis.

Playa Forti

Playa Forti ligt op het westelijke punt van Curaçao. Dit kleine strand heeft diverse inhammen en bestaat voornamelijk uit kiezelstenen. Het is een ideale plek om te gaan snorkelen, maar ook om even uit te rusten. Ook kan je de lokale jongeren uitdagen door een mooie duik te maken vanuit de omringende rotsen. Tot de faciliteiten behoren enkele parasols, een snackbar en toiletten. De toegang tot het strand is gratis.

Playa Kenepa Grandi

Dit strand ook wel genoemd: Grote Knip, is een van de mooiste stranden van Curaçao. Voordat je via de stenentrap naar het strand afdaalt, zal je eerst boven een poosje moeten genieten van het prachtige uitzicht, het parelwitte zandstrand en de azuurblauwe zee. Het is een populaire strand en dus kan het in het weekend erg druk zijn. Het strand is voorzien van parasols, een snackbar en toiletten. De toegang tot het strand is gratis.

Playa Kenepa Chiki

Playa Kenepa Chiki (Kleine Knip) is gelegen een paar honderd meters van de Grote Knip vandaan. Het is een leuk en knus strand gelegen tussen rotsen en manzalina bomen. De locale bevolking gebruikt dit strandje om met de familie te ontspannen en om heerlijk te barbecueën. In het weekend kan het druk zijn, maar door de weeks heb je bijna het hele strand voor jezelf. De toegang tot het strand is gratis.

Playa Jeremi

Dit mooi en klein strand is heerlijk rustig en behoorlijk eenzaam. Geniet in alle rust van de natuurschoon en het kristalheldere water. Playa Jeremi is ideaal om even te zonnen of om heerlijk te gaan snorkelen. Het strand heeft geen faciliteiten. De toegang tot het strand is gratis.

Playa Lagun

Dit gezellige strandje is vooral geliefd bij de lokale bevolking. Het is een heerlijke snorkel- en duiklocatie en met een beetje geluk kan je hier tussen de schildpadden zwemmen. Er is een restaurant waar je lekker kunt eten. Het strandje heeft enkele bescheiden faciliteiten o.a douche en toilet en er zijn ligbedden te huur. De toegang tot het strand is gratis.

Playa Santa Cruz

Dit breed uitgerekte zandstand is omringd door heuveltjes, palmbomen en exotische vogels. Playa Santa Cruz is een ideale plek om heerlijk uit te rusten, om te snorkelen of te duiken. Vanaf Santa Cruz kan je met de boot naar de blauwe kamer. Tot de faciliteiten behoren parasols, een snackbar en toiletten. De toegang tot het strand is gratis.

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie ligt op de voormalige plantage Porto Marie. Het is een zeer mooi zandstrand en een aantrekkelijke snorkel- en duiklocatie. Het strand heeft alle wenselijke faciliteiten om met het hele gezin een leuke dag op het strand door te brengen. Playa Porto Marie is ook geliefd bij leguanen! De entree is Naf 5,- per persoon en een ligbed kost Naf 6,- per persoon.

Playa Daaibooi

Geniet in alle rust van dit mooie zandstrandje met spierwit zand en kristalhelder water. Daaibooi is ideaal om heerlijk te gaan snorkelen of te genieten van een mooie zonsondergang. Tot de faciliteiten behoren parasols, een snackbar en toiletten. De toegang tot het strand is gratis.

Playa Cas Abou

Playa Cas Abou ligt in een beveiligde resort met luxe villa’s aan zee. Het prachtige zandstrand van Cas Abou behoort tot een van de mooiste stranden van het eiland. Je kunt je de hele dag vermaken door te zonnen, zwemmen, snorkelen, eten en tevens in het weekend naar live muziek te luisteren. Het strand is van alle gemakken voorzien en beschikt over parasols, winkels, bar/restaurant, toiletten en douches. De entree kost Naf 10,- per auto. Op zon- en feestdagen betaal je Naf 12.50,- per auto.

Kokomo beach

Kokomo beach te Vaersenbaai is een zandstrand net buiten Willemstad. Het strand straalt rust en ontspanning uit. Kokomo is het ideale strand om met het hele gezin van een rustige dag te genieten, een geweldige lunch te hebben en om de hele dag van uitstekende cocktails te genieten. Het kristalheldere water is uitermate geschikt om te snorkelen. Naast een duikschool zit er ook een bar en restaurant. Kokomo beach heeft verder alle denkbare faciliteiten voor een heerlijk dagje strand. De toegang tot het strand is gratis.

St. Michielsbaai

In het oude visserdorpje Boca Sami vind je deze prachtige snorkel- en duiklocatie. Bij St Michielsbaai is de sfeer gemoedelijk. Je ziet vooral dorpelingen die een duik nemen voor een heerlijke verkoeling of vissers die bezig zijn met de dagvangst. Op deze locatie en in de omgeving van het strand zijn er beperkte faciliteiten aanwezig zoals bar/restaurant, toiletten en douches. De toegang tot het strand is gratis.

Pirate bay beach

Deze gezellige strandbar tref je op een kleine zandstrand aan de schitterende Piscadera baai. Bij Pirate bay kan je genieten van een relaxe sfeer, heerlijk muziek en erg lekker eten. ‘s Avonds kan je op het strand romantisch dineren en genieten van live muziek. Om 5 uur kan je genieten van heerlijke goedkope drankjes tijdens de happy hour. Het strand beschikt over parasols, bar/restaurant, toiletten en douches. De entree kost Naf 5,- per persoon.

Mambo beach

Dit populaire strand van Curaçao ligt vlakbij het Sea Aquarium beach. Mambo beach staat garant voor een gezellige ontmoetingsplaats met veel live optredens, leuke feestjes, goed restaurant, trendy bar en op zondag happy hour. Het strand heeft alle denkbare faciliteiten voor een heerlijk dagje strand. Op loopafstand van Mambo beach, vind je ook Cabana beach, Wet & Wild, Hemingway, Aloha en Lions Dive & beach resort. De toegang tot Mambo beach is Naf 6,50,- per persoon.

Caracasbaai

Dit gezellige strand vlakbij het Spaanse Water wordt gebruikt om te joggen, even uit te rusten, te zonnen of om heerlijk een duikje te nemen. Caracasbaai is tevens een perfecte snorkel- en duiklocatie. Het strand heeft behalve een snackbar verder geen faciliteiten. De toegang tot het strand is gratis.

Karakter beach

Karakter beach is een klein strandje in het beveiligde resort Coral Estate. Bij Karakter kan je eigenlijk de hele dag heerlijk ontspannen en genieten van ontzettend lekker eten en heerlijke cocktails. Neem een goed boek mee en ontspant op een van de luxe loungebedden. Door de ontspanning zou je bijna vergeten dat je een azuurblauwe zee voor je hebt. Zoek dus verkoeling en neem dan ook af en toe een verfrissende duik. Het strand is van alle gemakken voorzien en de toegang is gratis. 

Papagayo beach

Papagayo Beach in Jan Thiel baai is een fantastische plek om te loungen. Het is de ideale plek om met vrienden en familie te ontspannen en te genieten van de lifestyle van Curaçao.  Als je waarde hecht aan luxe en comfort dan is Papagayo beach the place to be. Papagayo beach heeft alle denkbare accommodaties voor een heerlijke dagje strand. Op loopafstand van Papagayo beach vind je Jan Thiel beach (Zanzibar) en Zest beach. De toegang tot het strand is Naf 6,- per persoon. 

Jan Thiel beach

Jan Thiel Beach is een leuk strand om vrienden te ontmoeten om samen heerlijk een koud biertje te drinken. Het is wel drukbezocht strand. Dus als je speciaal naar Jan Thiel gaat voor je rust, dan kan je beter een ander strand opzoeken. Jan Thiel met als beachbar Zanzibar is wel een gezellige plek om te zijn. De muziek is heerlijk en je kan je prima de hele dag vermaken.  Jan Thiel heeft alle denkbare accommodaties voor een heerlijke dagje strand. Op loopafstand van Jan Thiel beach vind je Pagagayo en Zest beach. De toegang tot het strand is Naf 6,- per persoon.