Leuke tips voor Curaçao

Kunuku huis Curaçao

Op het platteland van Curaçao zie je af en toe kleine huizen tussen cactussen en lage begroeiing. Deze voormalige slavenhutjes worden nog steeds bewoond door platteland bewoners. Sommige zijn volledig gerestaureerd en authentiek ingericht. Breng een bezoek aan een kunuku huis onder begeleiding van een gids.

Flamingo’s bij Jan Kok

Als je vanuit Willemstad richting Willibrordus rijdt, kan je langs de weg vlakbij de voormalige zoutpannen bij Landhuis Jan Kok een groep flamingo’s goed bezichtigen. Parkeer de auto goed langs de weg en geniet van een gepaste afstand van deze mooie roze vogels.

Santa Martha Baai

Het prachtige Santa Martha Baai met de schilderachtige heuvels in de achtergrond is een plek om letterlijk bij stil te staan. Het uitzicht is adembenemend mooi. De Santa Martha Baai is nabij het dorpje Soto.

Stadswandeling Curaçao

Maak in Otrabanda of andere delen van de stad, onder begeleiding van een gids, een wandeling door de vele straten en steegjes die Willemstad rijk is. De gids neem je mee in de geschiedenis van Curaçao en vertelt op een boeiende manier hoe de stad door de eeuwen heen tot ontwikkeling is gekomen. Een stadswandeling is de manier om Curaçao van heel dichtbij te leren kennen.

Monumenten & Architectuur

Curaçao is bekend om zijn unieke monumenten en architectonische interessante gebouwen. Veel van deze monumenten zijn de afgelopen jaren gerestaureerd. Sommige zijn particulier bezit en andere hebben openbare of publieke functies. Eens in de twee jaar worden ze allemaal opengesteld voor publiek. Stichting Pro Monumento organiseert hiervoor een open monumenten dag. Het is zeer de moeite waard om zo’n dag mee te maken.

Drijvende markt

Op de drijvende markt in Willemstad kocht je verse groenten, vis en fruit goedkoper dan bij supermarkten op het eiland. Alle aangeboden goederen werden wekelijks door Venezolaanse kooplieden op kleine vissersbootjes aangevoerd naar het eiland. Helaas bestaat deze drijvende fruitmarkt niet meer. De markt wordt nu gebruikt door ondernemers die hun lokale producten aan de man willen brengen.

Eten in Plasa Bieu

Achter het postkantoor aan het Waaigat in Willemstad, kan je tussen de middag aanschuiven voor een heerlijke Antilliaanse maaltijd. Hier worden typische Antilliaanse gerechten bereid om mee te nemen of ter plaatse te nuttigen. Dit laatste moet je vooral doen! Geniet dus in een fantastische ambiance van verschillende locale gerechten. Plasa Bieu is begin 2019 volledig gerenoveerd.

Curaçao Google Street View

Google heeft in samenwerking met het Curaçao Toeristen Bureau het eiland in kaart gebracht. Nu is het mogelijk om virtueel door Willemstad en andere wijken te wandelen en tientallen bezienswaardigheden in 3D te bezichtigen. Op de langere termijn zullen alle straten van Curaçao te zien zijn met Google Street View. Klik hier voor een impressie.